zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
1 z 7
Na jednym końcu mięsa wiążemy na supeł pętlę
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
2 z 7
Następnie przekładamy sznurek przez kciuk. Drugą ręką robimy obrót, uzyskując kolejną pętlę
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
3 z 7
Pętlę przekładamy pod mięsem, jako następną w kolejności
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
4 z 7
Pętlę zaciskamy, ciągnąc sznurek w jedną i drugą stronę
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
5 z 7
W ten sposób powtarzamy robienie pętli do końca kawałka mięsa
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
6 z 7
Po związaniu ostatniej pętli mięso odwracamy i przekładamy sznurek pod co drugą pętlą przez całą długość mięsa
zdjęcia: Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
7 z 7
Końce sznurków mocno związujemy