1. Policzki wieprzowe myjemy i suszymy. Dokładnie czyścimy - wycinamy wszystkie białe błony
fot. Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
3 z 5
2. Mięso wkładamy do miski. Polewamy olejem, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, liście laurowe, gałązki tymianku, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy. Wstawiamy na dobę do lodówki
fot. Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
4 z 5
3. Policzki lekko osączamy z marynaty, wykładamy na mocno rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu, obsmażamy ze wszystkich stron na brązowo
fot. Różalski/Walaszczyk/Warsztatkadru.pl
5 z 5
4. Przekładamy do wrzącego wywaru przygotowanego na pieczonych kościach wieprzowych. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 120 st. na dwie godziny. Gotowe mięso nie może stawiać oporu, gdy je nakłujemy