Upieczony pudding jest złotobrązowy, puszysty i chrupiący. Lekko zapada się na środku, tworząc miejsce na sos.
fot. Magda Ghia
2 z 5
Krok 1: Do miski wbijamy 4 jajka, dodajemy 200 ml mleka, 170 g mąki i szczyptę soli, mieszamy (masa powinna być gęsta).
fot. Magda Ghia
3 z 5
Krok 2: Składniki dokładnie roztrzepujemy, ponieważ w masie nie powinno być grudek. Odstawiamy na 20 minut. Ciasto przelewamy do dzbanka.
fot. Magda Ghia
4 z 5
Krok 3: Żaroodporne foremki napełniamy olejem słonecznikowym do 1/5 wysokości i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 210 st., by olej dobrze się rozgrzał.
fot. Magda Ghia
5 z 5
Krok 4: Foremki z bulgoczącym olejem zalewamy ciastem prawie do pełna. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut w tej samej temperaturze (210 st.).