Fot. Kuba Mount / Agencja Wyborcza.pl
1 z 6
Faszerowane udka kacze z purée ziemniaczanym, karmelizowanymi warzywami i smażonymi kurkami
Fot. KUBA MOUNT / Agencja Wyborcza.pl
2 z 6
Witek Iwański - laureat I edycji plebiscytu: Kucharz - Odkrycie Roku
Fot. Kuba Mount / Agencja Wyborcza.pl
3 z 6
1. Nacinamy dolne kości przy korpusie
Fot. Kuba Mount / Agencja Wyborcza.pl
4 z 6
2. Odcinamy piersi przy mostku, aż do kręgosłupa
Fot. Kuba Mount / Agencja Wyborcza.pl
5 z 6
3. Łamiemy ręką kości podudzia
Fot. Kuba Mount / Agencja Wyborcza.pl
6 z 6
4. Nacinamy kaczkę wzdłuż kręgosłupa; odcinamy korpus i oddzielamy od mięsa