Jak wyluzować kaczkę?

powrót do artykułu
Witek Iwański
07.08.2012 16:42 , aktualizacja 08.08.2012 11:41
Faszerowane udka kacze z purée ziemniaczanym, karmelizowanymi warzywami i smażonymi kurkami

Fot. Kuba Mount / AG

Faszerowane udka kacze z purée ziemniaczanym, karmelizowanymi warzywami i smażonymi kurkami
  • Faszerowane udka kacze z purée ziemniaczanym, karmelizowanymi warzywami i smażonymi kurkami - miniatura
  • Witek Iwański - laureat I edycji plebiscytu: Kucharz - Odkrycie Roku - miniatura
  • 1. Nacinamy dolne kości przy korpusie - miniatura
  • 2. Odcinamy piersi przy mostku, aż do kręgosłupa - miniatura
  • 3. Łamiemy ręką kości podudzia
 - miniatura
  • 4. Nacinamy kaczkę wzdłuż kręgosłupa; odcinamy korpus i oddzielamy od mięsa - miniatura

Zobacz więcej na temat:

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Konkurs

Perfekcyjnie tradycyjnie

Uwolnij swoją kulinarną kreatywność!