1 z 12
Piotr Wyrwas - zwycięzca konkursu
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
2 z 12
Emilia Buchowiec-Lotsmanov
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
3 z 12
Martin Gimenez Castro, Agnieszka Rożewska i Olga Badowska
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
4 z 12
Jury degustuje konkursowe potrawy. Od lewej: Inka Wrońska, Marco Ghia, Tessa Capponi-Borawska, Martin Gimenez Castro i Agnieszka Rożewska
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
5 z 12
Inka Wrońska degustuje konkursowe potrawy
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
6 z 12
Tessa Capponi-Borawska degustuje dania
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
7 z 12
Zwycięzca Piotr Wyrwas odbiera nagrodę z rąk Agnieszki Rożewskiej
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
8 z 12
Od lewej: Anna Wrońska, Marco Ghia, Emilia Buchowiec-Lotsmanov, Martin Gimenez Castro, Przemysław Szarański, Tessa Capponi-Borawska, Piotr Wyrwas, Agnieszka Rożewska
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
9 z 12
Emilia Buchowiec-Lotsmanov przyrządziła medaliony cielęce z ziołowym sosem, selerowym purée, czatnejem jabłkowo-żurawinowym oraz czipsami z jarmużu.
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
10 z 12
Przemysław Szarański zrobił filet cielęcy na placuszku piwnym z brązowymi pieczarkami i suszonymi morelami z emulsją z suszonych śliwek, purée dyniowo-jabłkowym, glazurowanym porem i remuladą selerowo-gruszkową
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
11 z 12
Cielęce steki Piotra Wyrwasa zostały podane z buraczkami, czipsami z jarmużu, łódeczkami z cebuli i musem jabłkowo-cytrynowym z lubczykiem.
Fot. Jacek Marczewski / Agencja Wyborcza.pl
12 z 12
Piotr Wyrwas Kucharzem Roku 2014!