Najlepsze książki kucharskie roku 2013

O.B.
14.05.2013 14:32 , aktualizacja 28.08.2015 12:03
Na początku maja przyznano James Beard Foundation Awards - najbardziej prestiżowe nagrody w światku kulinarnym. Co roku Fundacja James'a Beard'a odznacza dziennikarzy, pisarzy kulinarnych, prezenterów, blogerów i szefów kuchni. Przedstawiamy Wam listę zwycięzców w kategorii

Fot. Materiały prasowe

Na początku maja przyznano James Beard Foundation Awards - najbardziej prestiżowe nagrody w światku kulinarnym. Co roku Fundacja James'a Beard'a odznacza dziennikarzy, pisarzy kulinarnych, prezenterów, blogerów i szefów kuchni. Przedstawiamy Wam listę zwycięzców w kategorii "Książki". Dobra lista prezentów na cały rok! KSIĄŻKA ROKU Maricel E. Presilla, Gran Cocina Latina: The Food of Latin America
  • Na początku maja przyznano James Beard Foundation Awards - najbardziej prestiżowe nagrody w światku kulinarnym. Co roku Fundacja James'a Beard'a odznacza dziennikarzy, pisarzy kulinarnych, prezenterów, blogerów i szefów kuchni. Przedstawiamy Wam listę zwycięzców w kategorii 'Książki'. Dobra lista prezentów na cały rok!  KSIĄŻKA ROKU
Maricel E. Presilla, Gran Cocina Latina: The Food of Latin America
 - miniatura
  • GALERIA SŁAW - NAGRODA ZA CAŁOKSZTAŁ
Anne Willan
 - miniatura
  • KUCHNIA AMERYKAŃSKA
Nathalie Dupree i Cynthia Graubart, Mastering the Art of Southern Cooking
 - miniatura
  • PIECZENIE I DESERY
Ken Forkish, Flour Water Salt Yeast: The Fundamentals of Artisan Bread and Pizza
 - miniatura
  • NAPOJE
Jancis Robinson, Julia Harding i José Vouillamoz, Wine Grapes: A Complete Guide to 1,368 Vine Varieties, Including Their Origins and Flavours
 - miniatura
  • PROFESJONALNE GOTOWANIE
Normand Laprise, Toqué! Creators of a New Quebec Gastronomy
 - miniatura
  • JEDZENIE A ZDROWIE
Scott Mowbray i Ann Taylor Pittman, Cooking Light The New Way to Cook Light: Fresh Food & Bold Flavors for Today's Home Cook
 - miniatura
  • GOTOWANIE OGÓLNIE
Melissa Hamilton i Christopher Hirsheimer, Canal House Cooks Every Day
 - miniatura
  • KUCHNIE ŚWIATA
Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi, Jerusalem: A Cookbook
 - miniatura
  • FOTOGRAFIA 
Katie Quinn Davies, What Katie Ate: Recipes and Other Bits & Pieces
 - miniatura
  • MONOTEMATYCZNE
Nigel Slater, Ripe: A Cook in the Orchard
 - miniatura
  • ENCYKLOPEDYCZNE I NAUKOWE
Sandor Ellix Katz, The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World
 - miniatura
  • LITERATURA
Marcus Samuelsson, Yes, Chef: A Memoir
 - miniatura
  • WOKÓŁ WARZYW
Diane Morgan, Roots: The Definitive Compendium with More Than 225 Recipes
 - miniatura
Komentarze (3)
Zaloguj się
  • avatar

    Gość: Hubert

    Oceniono 1 raz 1

    Wszystkie te książki są ładnie wydane, są w nich ładne zdjęcia, ale słabo wpisują się w nasze polskie gusta kulinarne. Po obejrzeniu odstawiamy je na półkę. Osobiście cenie sobie książki kulinarne Łebkowskiego, a z książek z 2013 roku mogę polecić książkę o współczesnej kuchni polskiej Izabeli Chudzyńskiej "Rozsmakuj się w powicie bydgoskim", ciekawe historie, piękne zdjęcia i wyjątkowo dobrze dobrane przepisy. Dlaczego tak słabo promujemy dobrych polskich autorów?

  • avatar

    Gość: ardisia

    Oceniono 1 raz 1

    Cudowne. Chciałąbym chociaż jedną pozycję

  • avatar

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX