Ser camembert pieczony w cieście francuskim

03.03.2017 15:16

Z cyklu takie proste, a takie smaczne - płynny ser camembert w chrupiącym cieście. Nie zastanawiaj się, zerknij na przepis i składniki - do dzieła!

 

Składniki:

gotowe ciasto francuskie

ser camembert

papryczka chili

posiekane orzechy włoskie

rozmącone białko jajka

ew. sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Rozwiń ciasto francuskie, przyłóż ser i odmierz płat potrzebny do zawinięcia sera camembert. Nożykiem wytnij kwadrat z ciasta francuskiego. Na środku kwadratu połóż drobno posiekaną papryczkę chilli, camembert i posiekane orzechy włoskie. Następnie zawiń brzegi ciasta tak by zakryły cały ser. Odwróć, wierzch sera możesz ozdobić wzorami wyciętymi z ciasta francuskiego, posmaruj rozmąconym jajkiem,. Piecz 20 minut w 180°C. Podawaj z sałatką i żurawiną.

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX