Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba

Żyj smaczniej z Beatą Lipov
24.10.2016 16:25
Jeżeli wydaje Wam się, że upieczenie świątecznych pierników jest skomplikowanym i czasochłonnym przedsięwzięciem, wypróbujcie koniecznie ten prosty przepis Beaty Lipov. Przygotowane przez nią pierniki smakują doskonale zarówno tuż po wyjęciu z piekarnika, jak i po kilku tygodniach. Najlepiej prezentują się ozdobione klasycznym białym lukrem. Nadają się nie tylko do jedzenia, ale świetnie pełnią także funkcję ozdób choinkowych. Spróbujecie? Wesołych Świąt!

Składniki:
Ciasto piernikowe
500g mąki
1 ½ szklanki miodu
szklanka cukru pudru
¾ kostki masła
jajko
łyżeczka sody
szczypta soli
opakowanie przyprawy do piernika

Lukier uniwersalny:
1 białko
szczypta soli
szklanka cukru pudru
łyżka cukru waniliowego

Beata Lipov prezentuje swoje przepisy na ładny dom i te kulinarne na blogu Lawendowy Dom.
Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX