Letnie i lekkie przepisy: Sernik na zimno z winogronami i granatem

07.07.2014 11:42
Zapraszamy na nową odsłonę cyklu 'Jakub Kuroń gotuje'. Tym razem przedstawiamy lekkie przepisy, idealne na wiosnę i lato.

Sernik na zimno to zapewne doskonale wam znany deser. Świetnie komponuje się z truskawkami i pewnie tak też Wam się kojarzy. Poza sezonem na te owoce do sernika możecie dodać winogrona, granaty i galaretką agrestową. Spróbujcie koniecznie!

Składniki:
-1 kg sera białego mielonego trzykrotnie
-1 łyżka ekstraktu waniliowego(można zastąpić aromatem waniliowym)
-pół szklanki cukru
-4 łyżeczki żelatyny
-skórka z 2 cytryn
-100 g biszkoptów
-1 galaretka winogronowa lub agrestowa
-350 g jasnych winogron bezpestkowych
-1 owoc granatu

Inne odcinki cyklu zobaczysz tutaj
Kanał Jakuba Kuronia na YouTube może zasubskrybować tutaj
Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX