Kolacja Roberta Trzópka i Jacka Fedde do filmu "Dzisiejsze Czasy" (Modern Times) Charliego Chaplina

1. Lunch Break - Ręcznie robione kiełbaski, z wieprzowiny doprawianej majerankiem i czosnkiem, jagnięciny przyprawianej kminem rzymskim i kolędrą oraz z dzika aromatyzowane jałowcem i czerwonym winem. Serwowane z chrupiącym chlebem pieczonym na starzonym zakwasie żytnim, marmoladą z cebuli, Consomme z musztardy i olejem z gorczycy.

2. Black & White - Pieczony turbot na rozgrzanych orzechach i czarnym sezamie podany z chrupiącym kalafiorem, olejem curry, czarną solą i bukietem białych jadalnych kwiatów.

3. Poor People Dreaming - Ribeye steak podany na ogonkach wołowych crepinette z torchon z foie gras, galaretką z trufli, ziemniakami Maxim i esencjonalnym sosem porto doprawianym octem cherry.

4. Sweet Corn - Parfaite z banana i chrupiących orzechów makadamia podany z słonym sosem karmelowym i kruszonką z chleba kukurydzianego.

 

Kolacja Kuby Korczaka do filmu Final Recipe Giny Kim

1. Przystawka - Boczek z młodej świni złotnickiej sous vide pod karmelem z trawą cytrynową + chips z puree z pieczonej pietruszki z dodatkiem marynowanego imbiru + ogórek.

2. Pierwsze Danie - Chińskie pierożki z wędzonym karpiem zatorskim i bulionem + orzechowa bita śmietana.

3. Danie Główne - Sezonowy ramen na gęsim bulionie + tataki z sezonowanej wołowiny rasy angus + kurki + pok choy + jajo przepiórcze.

4. Deser - Deser ryżowy z lawendą + sezamki z lnu + skórki cytrusów.

 

Kolacja Piotra Markowskiego do filmu Food Chains Sanjaya Rawala

1. Przystawka - ?Canelloni? bazyliowe nadziewane sałatką pomidorową.

2. Zupa - Krem z brokułów z krakersem z orzecha włoskiego.

3. Danie Główne - Cukinia z bobem, groszkiem, sałatką z kalarepy i sosem z rukwi wodnej.

4. Deser - Sorbet morelowy z tymiankiem cytrynowym.

 

Kolacja Ewy Olejniczak do filmu Zone Pro Site Yu-Hsun Chena

1. Szczęśliwe Krewetki - Krewetki tygrysie z warzywami i jajem przepiórczym (kiełki groszku).

2. Księżycowa Zupa - Zupa z pierożkami z wieprzowiną, kapustą i grzybami shitake (wiosenną cebulką).

3. Wybuchowy Kurczak - Filet z kurczaka nadziewany warzywami, por, grzyby mun i sos teriyaki.

4. Słodki Maniok - Tapioka z mleczkiem kokosowym i musem mango.

 

Kolacja Ewy Maliki Szyc Juchnowicz do filmu Smak Curry

(The Lunchbox) Ritesha Batry

1. Przystawka - Konfitowane żółtko zielononóżki, paneer, lody kulfi curry, kokosowa masala i puder Rogan Josh.

2. Pierwsze Danie - Jesiotr duszony w tamaryndzie, zielona fasolka, ogórek, batat, smoła z bakłażana.

3. Danie Główne - Passanda z podhalańskiej jagnięciny, róża, żółty burak, czarnuszka i Witosławski miód lipowy.

4. Deser - Bananowy custard, pikantna jadalna ziemia, karmel i chilli ladoo.