Na głównym placu w środkowej części centrum handlowego ustawione będzie stanowisko kulinarne, przy którym

Grzegorz Łapanowski zaprezentuje, jak połączyć tradycję i nowoczesność w kuchni polskiej oraz opowie o nowych trendach w kuchni skandynawskiej. Pokaże także, jak przyrządzić i podać pyszne, świeże ryby oraz dojrzewające mięsa. Odwiedzający Centrum Handlowe Wola Park poznają też smaki kuchni arabskiej, w tym tajniki przygotowania najlepszej wołowiny. Dodatkowo Grzegorz Łapanowski zdradzi kilka przepisów na pikantne desery z wykorzystaniem przypraw, które pozwolą wydobyć smak i aromat słodkości.

W czasie pomiędzy pokazami będzie można spróbować smakołyków oferowanych przez restauracje CH Wola Park, a dietetyk opowie o zasadach prawidłowego żywienia. Zaplanowano również atrakcje dla dzieci. Podczas warsztatów "Tadek-Niejadek" najmłodsi będą mogli wykorzystać swoją kreatywność przygotowując fantazyjne dekoracje potraw oraz dowiedzą się, jak jeść smacznie i zdrowo.