Ambasada Krug to ekskluzywny salonik, mieszczący do 12 gości, w którym funkcjonować będzie specjalne menu, idealnie skomponowane do degustacji wszystkich rodzajów szampana Krug.

 

Zespół pracowników Pałacu Sobańskich jeszcze przed otwarciem odbył szkolenie w Szampanii w celu bliższego poznania marki oraz zrozumienia zasad funkcjonowania Ambasad Krug w innych krajach. Na podstawie zdobytej wiedzy, szef kuchni Robert Skubisz stworzył ekskluzywne menu dostępne jedynie w Ambasadzie Krug.

 

Na całym świecie jest jedynie 130 punktów Kruga, natomiast Ambasad działających w  charakterze wydzielonego gabinetu - już jedynie ok 20-tu.  Znajdują się one  jedynie w najbardziej prestiżowych lokalizacjach wybieranych przez markę m.in. w: Mandarin Oriental Hong Kong, Dorchester London,  Adlon Berlin, Guy Savoy Las Vegas. A teraz również w Polsce w Warszawie przy restauracji Amber Room. W saloniku Krug serwowane będą śniadania, lunche, kolacje a także istnieje możliwość organizacji imprez zamkniętych.  Ceremonię otwarcia dla Członków Klubu Polskiej Rady Biznesu poprowadził Ambasador Kruga Romain Cans.


Propozycja Menu w Ambasadzie Krug:

Amuse bouche

***Krem z warzyw/ Cream of vegetables

*** Morze/ Sea

Małże świętego Jakuba, groszek, jesiotr / St.Jacques, peas, sturgeon

***Ziemia/ Earth

Balotyna z foie gras, gruszka, brioche/ Foie gras balotine, pear, brioche

***Las / Forest

Polędwiczka z sarny, pietruszka, sos winny/ Venison loin, parsley, wine sauce

***Chmury/  Clouds

Wata cukrowa /Cotton candy

***Fantazja / Fantasy

Czekolada, wanilia, złoto/ Chocolate, vanilla, gold

Cytryna, herbata, melisa/ Lemon,  tea, lemon balm

Ser ,orzechy, karmel / Cheese, nuts, caramel