Szaszłyki z kurczaka

Materiały partnera, TVP
15.05.2013 , aktualizacja: 15.05.2013 09:35
A A A Drukuj
 Marynowane szaszłyki z kurczaka ze świeżymi kiełkami i imbirem

Marynowane szaszłyki z kurczaka ze świeżymi kiełkami i imbirem (Fot. TVP)

Marynowane szaszłyki z kurczaka ze świeżymi kiełkami i imbirem.
Składniki dla 4 osób:

500 g filetów z kurczaka
5 łyżek oleju sezamowego lub oliwy z oliwek


4 łyżki sosu sojowego
Przyprawa uniwersalna do potraw Kucharek
1 op. świeżych kiełków
Marynowany imbir

Sos miodowo-sojowy:

100 ml sosu sojowego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżeczka ziaren sezamu

Sposób przygotowania:

Umyte, oczyszczone i osuszone filety z kurczaka zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie oleju sezamowego (lub oliwy) z przyprawą do potraw Kucharek i odstawić na godzinę do lodówki. Zamarynowane piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, nadziać na szpadki, usmażyć na patelni grillowej. Wszystkie składniki sosu sojowego wymieszać.

Szaszłyki z kurczaka podawać ze świeżymi kiełkami, marynowanym imbirem i sosem miodowo-sojowym z ziarnami sezamu.

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Konkurs

Perfekcyjnie tradycyjnie

Uwolnij swoją kulinarną kreatywność!