Łosoś norweski gotowany na parze

Marteriały partnera, TVP
24.04.2013 , aktualizacja: 24.04.2013 13:31
A A A Drukuj
 Łosoś norweski gotowany na parze

Łosoś norweski gotowany na parze (Fot. TVP)

Smaczne i zarazem zdrowe danie obiadowe, swoim smakiem oczaruje nie tylko wielbicieli ryb.
Składniki:

2 x 150 g fileta z łososia norweskiego bez skóry
Sól morska MŁYNEK, Pieprz cytrynowy Prymat
1 cukinii
1 czerwonej papryki
4 boczniaki
2 cząstki cytryny
1 pęczek szczypiorku
Oregano Prymat

Grecki sos jogurtowy:

200 ml jogurtu naturalnego
1 opakowanie Sosu tzatziki Prymat

Sposób przygotowania:

Sos: jogurt wymieszać dokładnie z sosem tzatziki. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Łososia norweskiego oprószyć solą morską i pieprzem cytrynowym, a następnie ugotować na parze (ok. 10-15 minut). Pokrojone warzywa posypać oregano i zgrillować na patelni ryflowanej. Ugotowanego na parze łososia ułożyć na grillowanych warzywach, posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać z cytryną.

Skomentuj:

Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX