Gołąbki z grzybami: zobacz jak sprawnie zawijać kapustę

Vege Vlog
18.11.2013 14:16
A A A
Gołąbki z grzybami

Gołąbki z grzybami (Fot Vege vlog)

Gołąbki bez mięsa? Zobacz z czego zrobić pyszne wegańskie nadzienie. To nic trudnego

 

Interesuje cię zdrowa dieta? Śledź VegeVlog na Facebooku

Wszystkie najnowsze przepisy czekają na ciebie na VegeVlog Subskrybuj!

Zobacz także
  • Gołąbki z grzybami Gołąbki z grzybami: zobacz jak sprawnie zawijać kapustę
  • Zupa dyniowa Prosty sposób na dynię: rozgrzewająca zupa krem
  • Jarmuż Jarmuż. Modny, ale co z niego ugotować?
Komentarze (8)
Zaloguj się
  • Gość: Gostek

    Oceniono 7 razy 7

    Widać wyraźnie, że pani mało się zna na gołąbkach. Wiele uchybień. Ale największe z nich, to przygotowanie liści kapusty. Jeśli nie wytnie się "nerwów", czyli tych zgrubień, gołąbki nie będą zbyt smaczne. Wręcz przeciwnie. Poza tym liście powinny być nie tylko sparzone, ale dwie-trzy minuty pogotowane. Wtedy liście łatwo wyciąga się z garnka, bez wyjmowania całej kapusty. Podgotowanie pozbawi je tego specyficznego kapuścianego smaku i zapachu, dosyć nieprzyjemnego. A ponieważ jestem znawcą, to dodam, że chrupiące ingrediencje, takie jak ziarna, nie sprzyjają tej potrawie. Co do sosów: gołąbki baaaardzo lubią sosy. Sosy - nie półsuche nakładki. Gołąbek bez sosu, to jak... gołąbek bez sosu... Jest, owszem, szkoła nakładania na gołąbki takiego "sosu", jak pani zaprezentowała, ale to tylko dla wytrawnych degustatorów, takich, co przeżyli już niejedno i szukają mocniejszych doznań.

  • gonzo44

    Oceniono 4 razy 4

    macie może przepis na gołąbki ze szczawiem?

  • Gość: niki

    Oceniono 8 razy 4

    Jakoś mało smacznie to wygląda, ten sos na gołąbkach to jakaś mamałyga, grzyby czarne, fuj.

  • kibic_rudego

    Oceniono 3 razy 3

    @ gonzo44
    "macie może przepis na gołąbki ze szczawiem?

    zwróć się do Niesiołowskiego,

  • Gość: licho nie śpi

    Oceniono 1 raz 1

    A zasmażka, nie ma, to do kitu ten przepis.

  • Gość: kiks

    Oceniono 1 raz 1

    Najlepszą wegańską potrawą jest trawa, krowy aż się oblizują jak jak jedzą.

  • techbud176

    Oceniono 4 razy 0

    I to ma być przepis?
    Należy się dla autora rok prac społecznych u "Brata Alberta"

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE