Gołąbki z grzybami: zobacz jak sprawnie zawijać kapustę

Vege Vlog
18.11.2013 , aktualizacja: 19.11.2013 17:37
A A A Drukuj
Gołąbki z grzybami

Gołąbki z grzybami (Fot Vege vlog)

Gołąbki bez mięsa? Zobacz z czego zrobić pyszne wegańskie nadzienie. To nic trudnego

 

Interesuje cię zdrowa dieta? Śledź VegeVlog na Facebooku

Wszystkie najnowsze przepisy czekają na ciebie na VegeVlog Subskrybuj!

Zobacz także

Zobacz więcej na temat:

Komentarze (8)
Zaloguj się
  • avatar

    Gość: Gostek

    Oceniono 6 razy 6

    Widać wyraźnie, że pani mało się zna na gołąbkach. Wiele uchybień. Ale największe z nich, to przygotowanie liści kapusty. Jeśli nie wytnie się "nerwów", czyli tych zgrubień, gołąbki nie będą zbyt smaczne. Wręcz przeciwnie. Poza tym liście powinny być nie tylko sparzone, ale dwie-trzy minuty pogotowane. Wtedy liście łatwo wyciąga się z garnka, bez wyjmowania całej kapusty. Podgotowanie pozbawi je tego specyficznego kapuścianego smaku i zapachu, dosyć nieprzyjemnego. A ponieważ jestem znawcą, to dodam, że chrupiące ingrediencje, takie jak ziarna, nie sprzyjają tej potrawie. Co do sosów: gołąbki baaaardzo lubią sosy. Sosy - nie półsuche nakładki. Gołąbek bez sosu, to jak... gołąbek bez sosu... Jest, owszem, szkoła nakładania na gołąbki takiego "sosu", jak pani zaprezentowała, ale to tylko dla wytrawnych degustatorów, takich, co przeżyli już niejedno i szukają mocniejszych doznań.

  • avatar
  • avatar
  • avatar
  • avatar
  • avatar

    Gość: kiks

    Oceniono 1 raz 1

    Najlepszą wegańską potrawą jest trawa, krowy aż się oblizują jak jak jedzą.

  • avatar

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX