Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
Podczas Festiwalu goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to kultura restauracyjna najwyższej próby: jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia. Koszt popisowego, pięciodaniowego menu w wykonaniu wybitnych szefów kuchni to 119 złotych od osoby.
Festiwal Fine Dining Week jest okazją do poznania w gronie najbliższych świata eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) a także umieszczeniem na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau. Lista potwierdzonych do tej pory restauracji obejmuje między innymi: N31, Belvedere, Kieliszki na Próżnej, Amber Room czy Brasserie Warszawską.
Start festiwalowych rezerwacji już 1 lutego na stronie restaurantweek.pl. Najbardziej atrakcyjne stoliki znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego już teraz można dokonać przedrezerwacji.