W wydaniu ?Warzywa? czytelnicy znajdą nie tylko przepisy na sałatki i surówki, ale również sposoby na przygotowanie nietypowych dań z warzyw, np. kolorowych letnich śniadań z groszkiem, bobem, cukinią lub botwinką, past i smarowideł z młodych buraków lub bakłażana, dipów i dressingów oraz warzywnych deserów. Numer prezentuje również historie poszczególnych warzyw, np. fasolki szparagowej, która przybyła do Europy z Ameryki Środkowej i Południowej, czy ogórka, który prawdopodobnie pochodzi z Himalajów.

 

Redakcja magazynu podpowie, jak wykonać warzywne przekąski dla mniej i bardziej głodnych, co wrzucić na ruszt, żeby się najeść, jak wykonać niskokaloryczne warzywne smoothie, jak dobrze marynować warzywa oraz jakimi narzędziami najlepiej przygotowywać warzywa.

 

?Warzywa? - wydanie specjalne miesięcznika ?Kuchnia? pojawi się w punktach sprzedaży prasy we wtorek, 24 maja br. i będzie dostępne na rynku przez trzy miesiące. Numer kosztuje 9,99 zł i zawiera 100 stron w formacie 231 x 274 mm.

 

Zapraszamy do kiosków!