W wywiadzie, który możecie przeczytać w najnowszym numerze 'Kuchni' Joan Roca mówi Oldze Badowskiej: - Kucharz powinien podróżować, żeby złapać nową perspektywę, by poznawać ludzi i dowiedzieć się czegoś o sobie samym. Szef kuchni nie może się nudzić. Dlatego wciąż angażujemy się w nowe przedsięwzięcia. W zeszłym roku zamknęliśmy restaurację na pięć tygodni i wyruszyliśmy w podróż - razem z całym zespołem - po Teksasie, Meksyku, Kolumbii i Peru. Uczyliśmy ludzi naszego podejścia, ale uczyliśmy się też od nich! Stworzyliśmy 57 dań inspirowanych poznanymi w tej podróży smakami. 
Film, który jest zapisem tej właśnie podróży zamknie tegoroczne Kino Kulinarne na poznańskim festiwalu Transatlantyk. Bracia Roca - twórcy najlepszej na świecie restauracji El Celler de Can Roca zdecydowali się zawiesić jej działalność na pięć długich tygodni, by wyruszyć w tę podróż. W jej trakcie poznawali nową historię, kulturę i gastronomię.

W wywiadzie, który możecie przeczytać w najnowszym numerze 'Kuchni' Joan Roca mówi Oldze Badowskiej: - Kucharz powinien podróżować, żeby złapać nową perspektywę, by poznawać ludzi i dowiedzieć się czegoś o sobie samym. Szef kuchni nie może się nudzić. Dlatego wciąż angażujemy się w nowe przedsięwzięcia. W zeszłym roku zamknęliśmy restaurację na pięć tygodni i wyruszyliśmy w podróż - razem z całym zespołem - po Teksasie, Meksyku, Kolumbii i Peru. Uczyliśmy ludzi naszego podejścia, ale uczyliśmy się też od nich! Stworzyliśmy 57 dań inspirowanych poznanymi w tej podróży smakami.
Film, który jest zapisem tej właśnie podróży zamknie tegoroczne Kino Kulinarne na poznańskim festiwalu Transatlantyk. Bracia Roca - twórcy najlepszej na świecie restauracji El Celler de Can Roca zdecydowali się zawiesić jej działalność na pięć długich tygodni, by wyruszyć w tę podróż. W jej trakcie poznawali nową historię, kulturę i gastronomię.W wywiadzie, który możecie przeczytać w najnowszym numerze 'Kuchni' Joan Roca mówi Oldze Badowskiej: - Kucharz powinien podróżować, żeby złapać nową perspektywę, by poznawać ludzi i dowiedzieć się czegoś o sobie samym. Szef kuchni nie może się nudzić. Dlatego wciąż angażujemy się w nowe przedsięwzięcia. W zeszłym roku zamknęliśmy restaurację na pięć tygodni i wyruszyliśmy w podróż - razem z całym zespołem - po Teksasie, Meksyku, Kolumbii i Peru. Uczyliśmy ludzi naszego podejścia, ale uczyliśmy się też od nich! Stworzyliśmy 57 dań inspirowanych poznanymi w tej podróży smakami. Film, który jest zapisem tej właśnie podróży zamknie tegoroczne Kino Kulinarne na poznańskim festiwalu Transatlantyk. Bracia Roca - twórcy najlepszej na świecie restauracji El Celler de Can Roca - zdecydowali się zawiesić jej działalność na tak długo, by uczyć się u źródła i poszerzyć swoją wiedzę kulinarną. W trakcie swojej podróży poznawali nową historię, kulturę i gastronomię.

 

 

Finałową kolację przygotuje szef kuchni Concordia Taste, Adam Adamczak. A w menu:

- Terrina z dzikiego ptactwa z chutney z pigwy i brioszką
- Smażony dziki sandacz na musie z kalafiora z sosem z raków królewskich i galaretką z jeżyn
- Kuropatwa supreme z czerwoną kapustą, musem z pasternaku, różą i sosem rodzynkowym
- Sernik z sera zwarowego z galaretką z czarnego bzu i lodami z morwy.

Zdjęcie Bosch MUM 54920 Zdjęcie Clatronic KM 3573 Zdjęcie ETA 0028 GRATUS
Bosch MUM 54920 Clatronic KM 3573 ETA 0028 GRATUS
źródło: Okazje.info