Czy Giena Mientkiewicza trzeba przedstawiać czytelnikom Kuchni? Chyba nie. Napisał dla nas parę tekstów, wiemy także, że czytacie jego blogi, zaglądacie na fejsbukową grupę Agenci Sero 7, no i że jego emitowany w kuchni+ program jest chętnie oglądany i oceniany bardzo wysoko (ósmy odcinek 4,98 pkt na 5 możliwych!)


Dla porządku dodamy tylko, że Gieno jest człowiekiem o rozlicznych dodatkowych talentach. Kucharz, szef kuchni na statkach, gastronom, stolarz, muzyk w Pantomimie Szczecińskiej, dziennikarz radiowy, rzecznik prasowy, dyrektor radia, agencji eventowej, model na wybiegu... To chyba dość sporo jak na jednego człowieka?


Sam o sobie, jednym tchem: - Piszę, mówię, szkolę w dziedzinach gotowania, marketingu produktów regionalnych, uczę jeść, biesiadować, prowadzę projekty unijne i slowfoodowe.
Obecnie pochłania go tematyka serów zagrodowych, to właśnie on jest autorem tego określenia. Swoją wiedzą dzielił się między innymi w kancelarii premiera - dobierał sery podczas Szczytu Partnerstwa Wschodniego, a obecnie doradza kancelarii Prezydenta RP.


Gieno wybiera również sery zagrodowe dla kilku uznanych kucharzy: Adama Chrząstowskiego, Darka Barańskiego, Artura Moroza, Grzegorza Labudy; współpracuje z Wojciechem Modestem Amaro.


Premiery kolejnych odcinków programu Przez dziurkę od sera w każdą niedzielę o 16.30 - oczywiście w kuchni+. Zachęcamy także do wchodzenia na fejsbukowy profil programu (Facebook.com/PrzezDziurkeOdSera).