Food Studies dla głodnych wiedzy

ew
11.08.2016 12:49
A A A
Food Studies

Food Studies (fs)

Trwa nabór na studia podyplomowe Food Studies. Roczne studia są najlepszą okazją, aby poznać najnowsze trendy kulinarne, spotkać fachowców, którzy je tworzą, badają i opisują.

Food Studies to roczne studia podyplomowe łączące wiedzę teoretyczną i praktyczną, przeznaczone są dla osób zainteresowanych tematyką kulinarną i wiążących swoją karierę zawodową z branżą gastronomiczną, turystyczną, mediami kulinarnymi oraz life stylowymi, a także tych, którzy chcieliby swoje dotychczasowe wykształcenie uzupełnić o wiedzę związaną z kulinariami w różnych aspektach. Przez cały rok akademicki grupa studentów zgłębia różne zagadnienia od antropologii jedzenia czy historii kuchni polskiej, na kuchniach zagranicznych, marketingu, neurogastronomii, food designie oraz dyplomacji kulinarnej skończywszy. Na program składają się zajęcia teoretyczne, spotkania z praktykami,
wykłady oraz dyskusje.

Zajęcia w nadchodzącym roku akademickim prowadzą między innymi: Magdalena Tomaszewska-Bolałek (Uniwersytet SWPS), Aleksandra Drzał-Sierocka (Uniwersytet SWPS), Aleksander Baron (Solec 44), Paweł Błażewicz (Browar Kormoran), Wojciech Bońkowski (Winicjatywa), Tomasz Deniziak (Nespresso), Marta Dymek (Jadłonomia), Aleksandra Kleśta-Nawrocka, Magdalena Kołodziejska (LOTTE Wedel), Grzegorz Łapanowski (Food Lab Studio), Agnieszka Małkiewicz (Horeca Communications), Gieno Mientkiewicz, Maciej Nowak, Ewa Wagner (Magazyn Kuchnia), Anna Wrońska (Mlask).

Partnerami studiów są: Akademia Kulinarna Whirlpool, Browar Kormoran, Food Lab Studio, Kuchnia+, LOTTE Wedel, Magazyn Kuchnia, Muzeum Polskiej Wódki, Nespresso, Stowarzyszenie Polska Wódka - Polish Vodka Association i Zomato.

Więcej informacji o studiach: http://www.podyplomowe.pl/foodstudies

Rekrutacja trwa do końca października 2016, zajęcia rozpoczynają się w listopadzie.

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE