Boże Narodzenie
Wolno pieczony udziec z indyka podawany z brukselką
Na święta polecamy przygotowanie soczystego, wolno pieczonego udźca z indyka. Podajcie go z gotowaną lub pieczoną brukselką.
Nugat miodowy z sezamem i migdały miodowo-imbirowe
Nugat miodowy z sezamem i migdały miodowo-imbirowe to dobry pomysł na prezent.
Pstrąg pieczony pod chrupiącą piniową panierką
Pstrąg pieczony pod chrupiącą piniową panierką - spróbujcie koniecznie!
Sernik z czekoladową kruszonką
Tradycyjnym polskim wypiekiem jest sernik - nasza propozycja to ciasto z czekoladową kruszonką.
Kutia kresowa
Na wielu polskich stołach gości kutia - deser z pszenicy z dodatkiem, maku, miodu, migdałów i rodzynek.
Ciasto makowo-serowe z sosem malinowym
Śledzie w śmietanie z musztardą francuską
Śledzie w śmietanie z musztardą francuską są delikatne i rozpływają się w ustach.
Tatar z łososia w galaretce cytrusowej
Tatar z łososia nie jest już nowością, my jednak podajemy go w cytrusowej galaretce.
Wigilijne uszka z grzybami
Im cieńsze ciasto i im mniejsze uszka - tym lepiej! W lepieniu ich sprawniejsze mogą być... dzieci
Ryba po grecku ze szczyptą cynamonu
Ryba po grecku to jedna z klasycznych potraw wigilijnych. Nasz przepis podkręciliśmy szczyptą cynamonu.
Domowa masa makowa
Domowa masa makowa przyda się przede wszystkim do drożdżowego makowca. Przeczytaj, co zrobić, aby wyszła idealnie.
Pierogi gryczane z twarogiem
Przygotowujemy je z gryczanej mąki dlatego mają ciemniejszy kolor niż zwykle
Kompot z suszonych owoców z dodatkiem rodzynek, cytryny oraz szczypty anyżu
Każdy dom ma swój przepis na kompot z suszonych owoców, my proponujemy napój z dodatkiem rodzynek, skórki cytrynowej i egzotycznego anyżu.
Śledzie w buraczkach
Śledzie w buraczkach to świetny pomysł na smakowita przystawkę.
Pierogi z suszonymi śliwkami i orzechami
Mogą być gotowane, smażone, pieczone... jedno jest pewne - na wigilię tylko postne. I chociaż do barszczu obowiązkowe są uszka z grzybami, to warto też przyrządzić pierogi z innymi, oryginalnymi...