Najnowsze wideo

  • Babka cytrynowa z lukrem

    Babka cytrynowa z lukrem

    <p>Puszysta i mocno cytrynowa babka, doskonała do herbaty o każdej porze dnia.</p> <p><b> Składniki:</b></p> <p>4 jajka</p> <p>200 g masła</p> <p>skórka i sok z 1/2 cytryny</p> <p>skórka 1...

  • Ser camembert pieczony w cieście francuskim

    Ser camembert pieczony w cieście francuskim

    <p>Z cyklu takie proste, a takie smaczne - płynny ser camembert w chrupiącym cieście. Nie zastanawiaj się, zerknij na przepis i składniki - do dzieła!</p> <p> </p> <p>Składniki:</p> <p>gotowe ciasto...

  • Naleśniki po bretońsku

    Naleśniki po bretońsku

    <h3>Składniki</h3> <ul> <li>200 g mąki gryczanej</li> <li>szczypta soli morskiej</li> <li>1 jajko </li> <li>1/2 łyżki oleju </li> <li>ok. 3 szklanki...

  • Babeczka z płynną czekoladą

    Babeczka z płynną czekoladą

    Lava cake - sekret tkwi w krótkim pieczeniu babeczki. Dzięki temu, brzegi są upieczone, puszyste, a środek płynny. <p>Składniki:</p> <p>100 g gorzkiej czekolady</p> <p>50 g masła</p> <p>2...

  • Quiche Lorraine z boczkiem i serem

    Quiche Lorraine z boczkiem i serem

    <p class="artparagraph">Kisz (quiche) to kruche ciasto wypełnione wytrawnym nadzieniem. Brzmi z francuska, jednak oryginalny kisz nie został wymyślony we Francji. Samo słowo wywodzi się z...

  • Jaki wybrać ser do pizzy?

    Jaki wybrać ser do pizzy?

    <p>Sam pieczesz pizzę w domu? To świetnie! To, jakiego sera użyjesz do posypania pizzy ma wielkie znaczenie. Podczas inauguracji kampanii "Tak smakuje Dolce Vita" mieliśmy okazję porozmawiać z Tessą...

  • Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba

    Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba

    Jeżeli wydaje Wam się, że upieczenie świątecznych pierników jest skomplikowanym i czasochłonnym przedsięwzięciem, wypróbujcie koniecznie ten prosty przepis Beaty Lipov. Przygotowane przez nią...

  • Creme brulee - legendarny deser

    Creme brulee - legendarny deser

    Delikatny krem rozpływa się w ustach, a karmelowa skorupka smakowicie się kruszy. Przekonaj się sama, że Creme brulee nie jest taki trudny do zrobienia, a najlepsza jest... zabawa...

  • Odmiany dyni: którą najlepiej wybrać?

    Odmiany dyni: którą najlepiej wybrać?

    Krzysztof Chojnacki właściciel Farmy Dyń w Powsinie opowiada o najpopularniejszych odmianach dyni występujących w naszym kraju.<Br><br> Przepisy na pyszne dania z dyni znajdziesz <strong><a...

  • Kruche babeczki z lekkim kremem z mascarpone z imbirem i skórką cytrynową i owocami

    Kruche babeczki z lekkim kremem z mascarpone z imbirem i skórką cytrynową i owocami

    <p>Chrupiący spód, kremowe nadzienie i świeże owoce - takie rozkosze podniebienia proponuje nam Zofia Różycka.</p> <p><b><br />Kruche ciasto:</b><br />120 g masła<br />80 g cukru<br />200 g mąki<br...

  • Grzechy Polaków przy spożywaniu sushi

    Grzechy Polaków przy spożywaniu sushi

    Andrzej Polan opowiada o najczęstszych, karygodnych błędach jakie popełniamy jedząc sushi. Zobacz film i nie rób tak już nigdy więcej

  • Ogórki małosolne z czosnkiem, chrzanem i liśćmi dębu

    Ogórki małosolne z czosnkiem, chrzanem i liśćmi dębu

    <p>Ogórki małosolne nie wymagają pracy, tylko odrobinę cierpliwości. Trzeba poczekać kilka zanim będą gotowe. Jeśli przygotowujemy ogórki małosolne, powinny być gotowe do spożycia już po około 3...

  • Dwa w jednym - domowe lody i akcesoria do fitnessu

    Dwa w jednym - domowe lody i akcesoria do fitnessu

    Zdarzyło ci się marudzić, że nie zjesz kolejnej porcji lodów, bo tylko chwila przyjemności, a całe życie w biodrach? Na lody z naszego przepisu możesz sobie pozwolić - zwróć szczególną uwagę na...

  • Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia

    Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia

    Już po wakacjach nad Bałtykiem? A może w tym roku nie udało ci się odwiedzić polskiego morza? Tak czy siak, przywołaj wspomnień czar: przypomnij sobie chłodne fale obmywające stopy i słoneczko...

  • Granola z przyprawami korzennymi i morelami

    Granola z przyprawami korzennymi i morelami

    <p>Granola jest najlepsza na śniadanie, wystarczy dodać mleko albo jogurt i świeże owoce. Polecamy także, zabrać słoik z granolą do pracy i podjadać z jogurtem jako na drugie śniadanie. <br />Nie...