Masz już blog? Dodaj wpis po zalogowaniu.

Załóż swojego bloga

09.05.2012 20:34

Schabowy z serem pleśniowym

Składniki:

- schab pokrojony w 1-2 cm plastry

- pleśniowy ser np. gorgonzola lub rokpol

- 1 ząbek czosnku

- tymianek

- sól, pieprz

- olej

 

Sposób przygotowania:

W każdy z plastów wycinamy kieszonkę. Nacieramy wewnątrz czosnkiem. Wkładamy do środka trochę tymianku i kawałek sera. Zamykamy kieszonki za pomocą wykałaczek. Solimy delikatnie (uwaga sam ser jest dość słony) oraz dobrze pieprzymy.

Smażymy 10min. z każdej strony na średnim ogniu albo małym. Nas chwilę trzeba zwiększyć aby zrumienić schabik ale lepiej smażyć na mniejszym ogniu niż większym.

Smacznego smileI kto powiedział, że kotlet schabowy jest nudny smile

Czytaj więcej na blogu gustanatalerzu.

Zobacz także