Masz już blog? Dodaj wpis po zalogowaniu.

Załóż swojego bloga

09.05.2012 20:34

Schabowy z serem pleśniowym

Składniki:

- schab pokrojony w 1-2 cm plastry

- pleśniowy ser np. gorgonzola lub rokpol

- 1 ząbek czosnku

- tymianek

- sól, pieprz

- olej

 

Sposób przygotowania:

W każdy z plastów wycinamy kieszonkę. Nacieramy wewnątrz czosnkiem. Wkładamy do środka trochę tymianku i kawałek sera. Zamykamy kieszonki za pomocą wykałaczek. Solimy delikatnie (uwaga sam ser jest dość słony) oraz dobrze pieprzymy.

Smażymy 10min. z każdej strony na średnim ogniu albo małym. Nas chwilę trzeba zwiększyć aby zrumienić schabik ale lepiej smażyć na mniejszym ogniu niż większym.

Smacznego :)I kto powiedział, że kotlet schabowy jest nudny :)

Czytaj więcej na blogu gustanatalerzu.

Zobacz także